Termeni si conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Scutecila.ro (scutecila.ro).

Site-ul Scutecila.ro (scutecila.ro) este operat de societatea SMART PARENTING SRL, cu punct de lucru in str. Ion Marcu, nr14, sc.2, ap.1, sector 6, Bucuresti, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40 /4666 /2019. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului Scutecila.ro (scutecila.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Scutecila.ro (scutecila.ro) sunt reglementate oficial de O.U.G. 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul Scutecila.ro (scutecila.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Scutecila.ro (scutecila.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului Scutecila.ro (scutecila.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Scutecila.ro (scutecila.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul Scutecila.ro (scutecila.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Scutecila.ro (scutecila.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@scutecila.ro

Comanda 

După plasarea comenzii pe site, trebuie să primiți un e-mail în care se confirmă înregistrarea comenzii dumneavoastră în sistem. Aceasta nu este confirmare de comandă. Disponibilitatea produselor și data aproximativă a livrării va fi confirmată telefonic și/sau printr-un e-mail ulterior.

Politica de retur:

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Produsele comandate prin intermediul magazinului www.scutecila.ro pot fi returnate dacă sunt nedeteriorate şi fără urme de utilizare, cu etichetele originale, în ambalajul original nedeteriorat, acesta fiind parte a produsului.

Tariful de returnare este suportat de către cumpărător. Sumele achitate vor fi rambursate în cel mult 14 zile de la data returnarii produselor.


Adresă de returnare:

Scutecila.ro , Bucuresti, sector 6, Str. Ion Marcu, nr.14, sc.2, ap.1, telefon: 0754.572767


Anularea comenzilor, refuzul livrării si refuzul coletelor

Comenzile plasate prin intermediul magazinului www.scutecila.ro pot fi anulate prin E-mail sau telefonic pâna în momentul preluării coletelor de către firma de curierat. În momentul procesării comenzii, clientul va primi un E-mail generat automat iar statusul comenzii se va schimba în ”expediat”. Din acest moment comanda nu mai poate fi anulată. 

www.scutecila.ro administrat de SMART PARENTING SRL  îsi rezervă dreptul de a limita cantitățile sau de a refuza livrarea unei comenzi fără explicații suplimentare. In aceste cazuri clientul va fi anuntat telefonic sau prin e-mail, iar sumele plătite în avans (transfer bancar sau plata online) vor fi returnate în contul specificat de client, în termen de maxim 14 zile. 

www.scutecila.ro  administrat de SMART PARENTING SRL își rezervă dreptul de a modifica termenii  și condițiile generale precum și ale promoțiilor/ofertelor speciale fără o notificare prealabilă a clientului. Se vor aplica termenii și condițiile valabile în momentul finalizării comenzii.  Recomandăm să consultați secțiunea de termeni și condiții înainte de a finaliza comanda.

În cazul în care prețul sau unele caracteristici ale produsulul au fost greșit introduse în baza de date a www.scutecila.ro sau afișate greșit din cauza unor erori, iar livrarea nu a fost efectuată, SMART PARENTING SRL iși rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul despre eroarea apărută.

Prelucrarea datelor cu caracter personal


Ne angajăm să administrăm în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizezi.


1.În avantajul tău

Vom folosi informațiile tale pentru a îmbunătăți experiența de pe site.

2.Siguranță

Vom avea mare grijă de datele tale personale.

3.Fără spam

Tu decizi când și cum primești mesaje de la noi.


La ce folosim datele tale

 • Pentru prelucrarea comenzii tale sau pentru a da curs solicitărilor tale legate de comanda plasată. De exemplu, atunci când plasezi o comandă vei oferi datele tale (nume, prenume, adresă de facturare și de expediere, număr de telefon și adresă de email). Vom folosi aceste date pentru facturare, expediere comandă, transmitere de mesaje prin email sau SMS legate de stadiul comenzii.
 • Pentru a ne conforma cu o cerință legală imperativă. De exemplu, vom folosi numele, adresa de facturare și adresa ta de email pentru a emite factura.
 • Pentru a transmite mesaje electronice de tip Newsletter (noutăți, oferte, informații utile), dacă ne-ai oferit consimțământul. Te poți dezabona oricând de la Newsletter.

Când vom colecta datele tale:

 • Atunci când plasezi o comandă pentru oricare dintre produsele noastre;
 • Atunci când îți creezi un cont de client pe site;
 • Atunci când te abonezi la buletine informative de tip newsletter;
 • Atunci când ne contactezi prin email, telefonic sau prin mesaj de tip messenger ca să ne soliciți informații în legătură cu un produs sau cu o comandă;
 • Atunci când iei parte la o competiție, tragere la sorți sau studiu;
 • Atunci când vizitezi sau navighezi site-ul nostru.

Ce date vom prelucra

 • Numele, adresa, numărul tău de telefon și adresa de e-mail;
 • Datele necesare pentru prelucrarea unei plăți ori de câte ori faci o achiziție. În cazul plăților cu cardul, datele de card NU sunt înregistrate sau prelucrate de către noi. Ele ajung direct la procesatorul de plăți care este răspunzator și asigură securitatea informațiilor.
 • Datele de contact și conținutul interacțiunii cu noi, prin telefon, e-mail sau aplicații tip messenger.
 • Informații privind contul tău de client, cum ar fi istoricul de comenzi.
 • Pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, convorbirea cu consultanții noștri ar putea fi înregistrată. Dacă ești de acord să autorizezi înregistrarea, continuă apelul cu consultanții noștri. În cazul în care nu dorești acest lucru, te rugăm să închizi apelul și să ne contactezi prin celelalte mijloace de comunicare astfel cum sunt prezentate mai sus.
 • Vezi secțiunea Cookie-uri pentru detalii privind ceea ce colectăm utilizând cookie-uri, inclusiv date privind reclamele.

Cum vom utiliza informațiile tale

 • Vom prelucra comenzile și te vom ține la curent cu evoluția lor prin e-mail sau sms. Mesajele automate legate de stadiul comenzii tale (mesaje tranzacționale) vor fi primite atâta vreme cât există o comandă plasată la noi. Ele nu presupun obținerea unui acord explicit;
 • Te vom contacta în cazul în care avem nevoie de detalii suplimentare pentru comandă sau în cazul în care sunt probleme legate de aceasta.
 • Îți vom răspunde la orice întrebări sau preocupări pe care le poți avea în legătură produsele noastre sau cu comanda plasată.
 • Dacă ți-ai dat consimțământul, te vom ține la curent în general cu privire la noile produse, oferte sau alte informații prin Newslettere.

Publicitatea online:

Publicitatea pe care o vezi online poate fi personalizată în funcție de istoricul tău de navigare. Aceasta se numește publicitate pe bază de interese și se realizează prin intermediul cookie-urilor folosite de diferitele site-uri pe care le accesezi.

Ne dorim ca reclamele furnizate de noi să fie cât mai relevante pentru tine, de aceea le difuzam prin intermediul platformelor specializate precum Google sau Facebook.

Pentru a afla mai multe informații despre cookie-uri te rugăm să accesezi secțiunea Despre Cookie-uri.

Poți alege să renunți la astfel de publicitate bazată pe interese prin dezactivarea cookie-urilor. Atentie însă, acest lucru nu va opri complet afișarea reclamelor online, ci pur si simplu acestea nu vor mai fi personalizate în funcție de interesele tale.

Transmiterea datelor tale către terțe părți

Nu vom vinde datele tale personale unor terțe părți.

Există câteva categorii de furnizori cărora le vom transmite unele informații pentru a-ți putea prelucra comenzile sau a-ți oferi o experiență plăcută pe site-ul nostru:

 • Companiile care se asigură că ceea ce ai comandat ajunge la tine, cum ar fi curierii.
 • Companii care ne ajută să funcționăm (precum furnizori de servicii de hosting sau management al magazinului online, contabilitate)
 • Platforme de marketing, cum ar fi Google, Facebook, Mailchimp.
 • Instituții ale statului, pentru a ne conforma cerințelor legale.

Este posibil ca unii furnizori să stocheze date și în afara UE. Toți acești furnizori sunt, însă,  aliniați politicilor GDPR.

Cât timp vom păstra informațiile

Vom stoca informațiile tale atât timp cât este necesar pentru a-ți oferi servicii de calitate. Dacă dorești ștergerea lor, ne poți solicita acest lucru prin e-mail la adresa contact@scutecila.ro și noi le vom șterge dacă nu există anumite circumstanțe sau prevederi legale care să împiedice acest lucru.

Drepturile tale

Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal

Pe baza unei cereri scrise, expediate prin e-mail la adresa contact@scutecila.ro poți solicita în mod gratuit, să fie modificate sau actualizate datele procesate.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal

Pe baza unei cereri scrise, expediate prin e-mail la adresa contact@scutecila.ro poți solicita în mod gratuit, să ți se confirme datele procesate sau să ți se ofere o copie a acestora.

Dreptul la portabilitatea datelor

Ai dreptul de a putea lua cu tine datele proprii pe care ni le-ai comunicat în anumite circumstanțe, în măsura în care acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul de opoziție la utilizarea datelor cu caracter personal

Atunci când prelucrarea datelor tale nu este necesara, ai dreptul de a te opune prelucrării de către Scutecila.ro a datelor tale cu caracter personal. Te rugăm să contactezi echipa noastră la adresa de email  contact@scutecila.ro. 
Vom face toate eforturile pentru a te ajuta, dar dacă ai în continuare nemulțumiri, poți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal– datele de contact se găsesc la adresa www.dataprotection.ro.

Dreptul la ștergere

Scutecila.ro urmărește să prelucreze și să păstreze datele tale doar atât timp cât acest lucru este necesar. Dacă dorești ștergerea lor, ne poți solicita acest lucru prin e-mail la adresa  contact@scutecila.ro si noi le vom șterge dacă nu există anumite circumstanțe sau prevederi legale care să împiedice acest lucru.

Dreptul de a nu mai primi mesaje de marketing

Dacă nu dorești să mai primești mesaje de marketing din partea Scutecila.ro  privind produsele noastre, poți opta pentru a renunța la toate comunicările de marketing prin dezabonarea la serviciul de Newsletter.

Dacă optezi pentru renunțarea la mesajele de marketing, aceasta nu înseamnă că nu vei mai primi mesaje referitoare la comenzi. Pe acestea le vei primi în continuare.


Cookie-uri

Utilizăm cookie-uri (fișiere text de mici dimensiuni stocate în browser-ul tău) și alte tehnici cum ar fi web beacons (fișiere de tip imagine mici, transparente utilizate pentru a urmări mișcările tale pe site-ul nostru).

Pentru detalii suplimentare în acest sens și în legătură cu modul de a opta pentru renunțarea la acestea, te rugăm să consulți secțiunea Cookie-uri pe site-ul nostru.


Reclamații

Dacă sunt probleme în legătură cu conținutul coletului, vă rugăm să ne contactați în maxim 3 zile de la primirea coletului. Eventualele reclamații vor fi soluționate pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, competenţa revine instanţelor de judecată române.


Dispoziții finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.